|Aktuális hírekA kulturális közszféra tervezett béremeléséről egyeztetett a kultúráért felelős államtitkár a szakszervezetekkel

Több lépcsőben, 2017-től tervezi a kulturális szférában dolgozó közalkalmazottak béremelését az Emberi Erőforrások Minisztériuma – jelentette be dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Kulturális Ágazati Érdekegyeztető Tanács (KÁÉT) mai ülésén.

 

Az államtitkár hangsúlyozta: két számjegyű általános bérfejlesztést szeretnének, amely a kulturális közalkalmazotti szféra különböző szakterületein dolgozó körülbelül 20 ezer dolgozót érintené oly módon, hogy számukra érzékelhető bérnövekedést tegyen lehetővé.


A KÁÉT ülésén jelen lévő országos szakszervezetek és szakmai szervezetek vezetői egyetértettek a béremelési program elindításával.


A KÁÉT ülésén jelen volt a zene és táncművészeti, filmművészeti, a színházi, a képző- és iparművészeti, az artista és közösségi művelődési szakterület érdekképviselete, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Megyei Jogú Városok Országos Szövetsége és a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége képviselője.(EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság)


Vissza a hírekhez